12 Temmuz 2009 Pazar

TERBİYELİ KÖFTE

MALZEME:
* yarım kg kıyma
* 1 baş soğan
*1 kahve fincanı pirinç
* yarım demet maydanoz
* tuz-karabiber
* 1 çay bardağı un
* istenirse 2 patates
TERBİYESİ İÇİN:
*2yumurta sarısı
* 1 limon suyu

YAPILIŞI:
Kıymanın içine küçük küçük doğranmış soğan ,maydanoz koyulur.pirinç ve un ilave edilir.Yoğrulur.Ceviz büyüklüünde parçalar alınır,yuvarlanır.Unlanmış tepsiye hazırlanan köfteler konur.Tepsi arada sallanır.Köftenin her tarafının unlanması sağlanır.Sonra bir tencereye 4-5 bardak su koyulur.Su kaynayınca yavaş yavaş köfteler suya atılır.Ocağın altı kısılır.Yüksek ateş olursa köfteler dağılır.Patatesler parmak şeklinde doğranarak koyulur.Pirinçler ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Terbiyesi için yumurtalar derin bir kaseye kırılır.Limon suyu ilave edilir.İyice çırpılır.Kaynayan yemekten bir iki kepçe alınarak terbiye edilir.Terbiye ılıklaşınca yemeğe ilave edilir.Kaynayınca altı kapatılır.

Hiç yorum yok: