13 Temmuz 2009 Pazartesi

KIYMALI MAKARNA GRATEN


MALZEMELER:
* 1 paket çubuk makarna
* 250 gr az yağlı kıyma
* 1 kaşık domates salças
* tuz ,karabiber,kekik
* 100 gr kaşar (üzeri için)
Beşamel sos için:
* 1 litre süt
*100 gr un
* 100 gr margarin ya da sıvı yağ
* tuz

YAPILIŞI:
Makarnalar kırılmadan haşlanır.Haşlanınca süzece dökülerek bekletilir.Ayrı bir tencereye yarım çay bardağı sıvıyağ koyulur.Üzerine kıyma ilave edilerek orta ateşte kavrulur.Salça,tuz,karabiber,kekik ilave edilerek biraz daha kavrulur.Ocak kapatlır.
Ayrı bir kapta beşamel sos hazırlanır.Sosun yarısı makarnayla karıştırılır.Yağlanmış bir tepsiye makarna yayılır.Araya kıyma koyulur.Kalan makarna üzerine koyulur.Üzerine kalan sos yayıldıktan sonra rendelenmiş kaşar döküldükten sonra fırına sürürlür.Üzeri kızarınca fırından çıkarılarak servis yapılır.

Hiç yorum yok: