19 Mayıs 2012 Cumartesi

Hamuru için:




1 paket oda sıcaklığında yumuşak margarin

Yarım su bardağı nişasta

1 bardak pudra şekeri

2 yumurta sarısı

1 paket kabartma tozu

Yarım paket kakao

Aldığı kadar un

Süslemek için:



  Çikolatalu un kurabiyesi
1 tablet sütlü çikolata

1 tablet beyaz çikolata

Hindistan cevizi, fındık





Un, kakao ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler bir kapta bütünleşinceye kadar yoğurulur. En son kabartma tozu ve un eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamur 2ye ayrılır. Yarısına kakao eklenir ve rengi kahverengi olana kadar yoğrulur. Şekillendirilir. Yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra çikolatalar eritilir. Beyaz kurabiyeler siyah çikolataya, kakaolu kurabiyeler beyaz çikolataya ardında fındık ya da hindistan cevizine batırılır. Folyo ya da yağlı kağıt üzerine konur. Çikolatalar donduktan sonra servis yapabilirsiniz, afiyet olsun. :)



Hiç yorum yok: