28 Mayıs 2012 Pazartesi

AFYON LOKUMU

Malzemeler:




1 su bardağı yağ (yarı svı yarı katı yağ)

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

4 su bardağı süt

1 paket vanilya



Afyon lokumunun İçi için:

1 kutu krem şanti

1 su bardağı süt

Hindistan cevizi





Hazırlanışı:

Önce krem şanti ile sütü mikserle iyicene çırpıp buzdolabına kaldıralım. Un ile yağı biraz kavuralım. Sonra diğer malzemeleride katıp pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp Mikserle çırparak biraz soğutalım. Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi dökelim. Üstüne soğuttuğumuz muhallebiyi koyalım. En üstüne krem şantiyi sürelim. Buzdolabında bir gece bekletelim. Servis yapacağımız zaman tepsinin enine 3 eboyuna 5 e bölelim. Rulo şeklinde ikram edelim.



Afiyet olsun



Hiç yorum yok: