25 Aralık 2011 Pazar

Pırasa Yemeği

ZEYTİNYALI PIRASA
Malzemeler:
1 baş soğan
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytiyağı
2 havuç
1/2 kg pırasa
2 su bardağı kaynamış su
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 limonun suyu
İstenirse yarım su bardağı haşlanmış nohut
Hazırlanışı:
1. Soğanları, sıvıyağı ve havuçları(yarım halka şeklinde doğranmış) bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun
.2. Pırasaları(yarım parmak kalınlığında doğranmış) ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun.
3. Suyu ekleyin. Bir miktar pişince pirinçleri ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.)4. Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin.

Hiç yorum yok: