25 Aralık 2012 Salı

HINKAL

MALZEME:
* 1SU BARDAĞI SU
* 1 yumurta
* Aldığı kadar un
* Tuz
İÇ MALZEMESİ
* Kıyma
* Maydanoz
* Kuru soğan
* Karabiber,tuz
 SOS:
* Yoğurt
* Sarımsak
HAZIRLANIŞI:
     Hamur yoğrulur.Üzeri nemli bir bezle örtülür.İç malzemeleri karıştırılır.Hamur 3 eşit parçaya bölünür.Yufkadan biraz daha kalın açılır.Su bardağı ile yuvarlaklar kesilir.İçlerine kıyma harcı koyulur.Yarım ay şeklinde kapatılır.

      Kaynayan suya atılıp 10 dakika kadar pişirilir.Süzülüp üstüne sarımsaklı yoğurt ve kızgın tereyağı dökülür.

Hiç yorum yok: