20 Ocak 2012 Cuma



MALZEME:


*2yumurta


*1 çay bardağı sıvı yağ


*1 çay bardağı şeker


*Kabartma tozu


*vanilya


*yarım paket margarin


*un


*ceviz ya da fıstık içi


*irmik


ŞERBETİ İÇİN


*3 s.b. su


*3 s.b. şeker


HAZIRLANIŞI: Margarin oda sıcaklığında olmalı.Ve ceviz,fıstık ve irmik hariç tüm malzemeler yoğrulur.Fıstık yada ceviz eklenir ,yoğrulur.Şekil verilir.Etrafı irmik ile kaplanır.Yağlanmış tepside 180 derece ısıda pişirilir.


Şerbet hazırlanıp,soğumaya bırakılır.Tatlı sıcak,şerbet soğuk olacak şekilde şerbeti dökülür.



Hiç yorum yok: