4 adet iri patates
1 tane limon
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Salata için:
2 adet havuç
2 adet kırmızı pancar
Sıvı yağ
Yoğurt
Patatesleri haşlayın, soğuduktan sonra kabuklarını soyup, rendeleyin. Üzerine,1 su bardağı kaşar rendesi,1 kaşık sıvı yağ,1limonun suyu, tuz ve karabiberini koyun, yoğurun. Yoğurduğunuz patatesten yumurta büyüklüğünde alıp, avucunuzda yuvarlayın. İçini parmağınızla oyarak çanak şekli verin. Çanakların içine yoğurtlu havuç salatası veya yoğurtlu pancar salatası koyun.Çanak şekli vermeden sadece patatesi de yuvarlayabilirsiniz.
Havuç salatası: Rendelediğiniz havucu, sıvıyağda kavurun, tuzunu ilave edin. Soğuduktan sonra yoğurtlayıp, çanakların içine birer kaşık koyun
Patatesli Civcivler
Yoğurduğunuz patatesli harçdan, çocuklarınız için resimde görüldüğü gibi civcivler yapabilirsiniz, ben gaga ve ayakları için havuç, gözleri için tane karabiber kullandım, gözler için çörekotu da kullanabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder