24 Mayıs 2012 Perşembe
MUZLU KEK
100 gra...m tereyag
175 gram seker
1/4 cay kasigi tuz
2 yumurta
1 limon rendesi
4 muz
1 yemek kasigi limon suyu
150 gram ceviz
300 gram un (ben 400 gram kullandim, kekin daha yumusak olmasini istiyorsaniz un miktarini azaltabilirsiniz, mesela 325 gram yada 350 gram)
2,5 cay kasigi kabartma tozu
4 yemek kasigi sut
100 gram bitter cikolata
2 tatli kasigi nescafe
Uzeri icin:
100 gram bitter cikolata beyaz cikolata
Oda sicakligindaki tereyagi ve sekeri yaklasik 5 dakika mikserle cirpin.
1 yumurta ekleyip cirmaya devam edin. Ondan sonra ikinci yumurtayi ekleyin. Yaklasik 3 dakika en yuksek ayarda cirpmaya devam edin.Limon rendesini ve uzumu yag karisimina ekleyin.
Muzu catalla ezdikten sonra yag karisimina ekleyin ve mikserle cirpin.Limon suyunu ekleyin.Ben mari yontemiyle cikolatayi eritin ve yag karisimina ekleyin ve iyi karistirin.Kiyilmis cevizi ekleyin.Sutu ve kahveyi ekleyin ve cirpin.
Unu, tuzu ve kabartma tozunu eleyip yag karisimina ekleyip bir spatula yardimi ile karistirin.Onceden 180 C isitilmis firinda yaklasik 25 dakika pisirin. Kurdan testi yaptiktan sonra cikarin firindan. Ben bu kek icin yuvarlak kalıp kullandım
Kek soguduktan sonra ustune bain-marie yontemiyle 100 gram bitter ve beyaz cikolata eritip ustune dokun.Devamını GörUzeri icin:
100 gram bitter cikolata beyaz cikolata
Oda sicakligindaki tereyagi ve sekeri yaklasik 5 dakika mikserle cirpin.
1 yumurta ekleyip cirmaya devam edin. Ondan sonra ikinci yumurtayi ekleyin. Yaklasik 3 dakika en yuksek ayarda cirpmaya devam edin.Limon rendesini ve uzumu yag karisimina ekleyin.
Muzu catalla ezdikten sonra yag karisimina ekleyin ve mikserle cirpin.Limon suyunu ekleyin.Ben mari yontemiyle cikolatayi eritin ve yag karisimina ekleyin ve iyi karistirin.Kiyilmis cevizi ekleyin.Sutu ve kahveyi ekleyin ve cirpin.
Unu, tuzu ve kabartma tozunu eleyip yag karisimina ekleyip bir spatula yardimi ile karistirin.Onceden 180 C isitilmis firinda yaklasik 25 dakika pisirin. Kurdan testi yaptiktan sonra cikarin firindan. Ben bu kek icin yuvarlak kalıp kullandım
Kek soguduktan sonra ustune bain-marie yontemiyle 100 gram bitter ve beyaz cikolata eritip ustune dokun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder