28 Mayıs 2012 Pazartesi

AFYON LOKUMU

Malzemeler:




1 su bardağı yağ (yarı svı yarı katı yağ)

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

4 su bardağı süt

1 paket vanilya



Afyon lokumunun İçi için:

1 kutu krem şanti

1 su bardağı süt

Hindistan cevizi





Hazırlanışı:

Önce krem şanti ile sütü mikserle iyicene çırpıp buzdolabına kaldıralım. Un ile yağı biraz kavuralım. Sonra diğer malzemeleride katıp pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alıp Mikserle çırparak biraz soğutalım. Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi dökelim. Üstüne soğuttuğumuz muhallebiyi koyalım. En üstüne krem şantiyi sürelim. Buzdolabında bir gece bekletelim. Servis yapacağımız zaman tepsinin enine 3 eboyuna 5 e bölelim. Rulo şeklinde ikram edelim.



Afiyet olsun



24 Mayıs 2012 Perşembe





MUZLU KEK



100 gra...m tereyag

175 gram seker

1/4 cay kasigi tuz

2 yumurta

1 limon rendesi

4 muz

1 yemek kasigi limon suyu

150 gram ceviz

300 gram un (ben 400 gram kullandim, kekin daha yumusak olmasini istiyorsaniz un miktarini azaltabilirsiniz, mesela 325 gram yada 350 gram)

2,5 cay kasigi kabartma tozu

4 yemek kasigi sut

100 gram bitter cikolata

2 tatli kasigi nescafe



Uzeri icin:

100 gram bitter cikolata beyaz cikolata



Oda sicakligindaki tereyagi ve sekeri yaklasik 5 dakika mikserle cirpin.

1 yumurta ekleyip cirmaya devam edin. Ondan sonra ikinci yumurtayi ekleyin. Yaklasik 3 dakika en yuksek ayarda cirpmaya devam edin.Limon rendesini ve uzumu yag karisimina ekleyin.

Muzu catalla ezdikten sonra yag karisimina ekleyin ve mikserle cirpin.Limon suyunu ekleyin.Ben mari yontemiyle cikolatayi eritin ve yag karisimina ekleyin ve iyi karistirin.Kiyilmis cevizi ekleyin.Sutu ve kahveyi ekleyin ve cirpin.

Unu, tuzu ve kabartma tozunu eleyip yag karisimina ekleyip bir spatula yardimi ile karistirin.Onceden 180 C isitilmis firinda yaklasik 25 dakika pisirin. Kurdan testi yaptiktan sonra cikarin firindan. Ben bu kek icin yuvarlak kalıp kullandım

Kek soguduktan sonra ustune bain-marie yontemiyle 100 gram bitter ve beyaz cikolata eritip ustune dokun.Devamını GörUzeri icin:


100 gram bitter cikolata beyaz cikolata



Oda sicakligindaki tereyagi ve sekeri yaklasik 5 dakika mikserle cirpin.

1 yumurta ekleyip cirmaya devam edin. Ondan sonra ikinci yumurtayi ekleyin. Yaklasik 3 dakika en yuksek ayarda cirpmaya devam edin.Limon rendesini ve uzumu yag karisimina ekleyin.

Muzu catalla ezdikten sonra yag karisimina ekleyin ve mikserle cirpin.Limon suyunu ekleyin.Ben mari yontemiyle cikolatayi eritin ve yag karisimina ekleyin ve iyi karistirin.Kiyilmis cevizi ekleyin.Sutu ve kahveyi ekleyin ve cirpin.

Unu, tuzu ve kabartma tozunu eleyip yag karisimina ekleyip bir spatula yardimi ile karistirin.Onceden 180 C isitilmis firinda yaklasik 25 dakika pisirin. Kurdan testi yaptiktan sonra cikarin firindan. Ben bu kek icin yuvarlak kalıp kullandım

Kek soguduktan sonra ustune bain-marie yontemiyle 100 gram bitter ve beyaz cikolata eritip ustune dokun.

19 Mayıs 2012 Cumartesi

Hamuru için:




1 paket oda sıcaklığında yumuşak margarin

Yarım su bardağı nişasta

1 bardak pudra şekeri

2 yumurta sarısı

1 paket kabartma tozu

Yarım paket kakao

Aldığı kadar un

Süslemek için:



  Çikolatalu un kurabiyesi
1 tablet sütlü çikolata

1 tablet beyaz çikolata

Hindistan cevizi, fındık





Un, kakao ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler bir kapta bütünleşinceye kadar yoğurulur. En son kabartma tozu ve un eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Hamur 2ye ayrılır. Yarısına kakao eklenir ve rengi kahverengi olana kadar yoğrulur. Şekillendirilir. Yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra çikolatalar eritilir. Beyaz kurabiyeler siyah çikolataya, kakaolu kurabiyeler beyaz çikolataya ardında fındık ya da hindistan cevizine batırılır. Folyo ya da yağlı kağıt üzerine konur. Çikolatalar donduktan sonra servis yapabilirsiniz, afiyet olsun. :)



3 Mayıs 2012 Perşembe

BANYOLU BÖREK
MALZEME:
-5 adet hazır yufka
-1 su bardağı süt
-yarım su bardağı sıvı yağ
-200 gr eritilmiş margarin
İÇ MALZEMESİ
-peynir
-maydanoz
-kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Yufkalar üçgen dilimler halinde kesilir.Yufkaların üzerine sos sürülür.İç malzemesi koyularak börek hazırlanır.Bir tepsiye koyulup yufkaların yarısına kadar soğuk su koyularak 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
suyu süzülerek 200 derecelik fırında pişirilir.Eğer sos artarsa üzerine sürülür.