10 Nisan 2012 Salı

PORTAKALLI ETİMEK TATLISISevgili Nursevin hanıma tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:)MALZEMELER:1 PK. TUZSUZ ETİMEK.1,5 su bardağı portakal suyu1 su bardağı su... 1 çay bardağı toz şekerYAPILIŞI: toz şekeri tavada kuru olarak harlı ateşde karamelize ediyor ve üzerine suyu döküp kaynatıyoruz.Servis kabımızın altına bu karameli döküyoruz.Hemen etimekleri sıralıyoruz. Etimeklerin üzerinede portakal suyunu kaşık kaşık döküyoruz. Onlar kenarda beklerken kremamızı yapıyoruz.KREMA İÇİN: Malzemeler.. 4 su bardağı süt -4 yemek kaşığı un- 1 yemek kaşığı mısır nişastası-1,5 su bardağı toz şeker. 1 yumurta sarısı-1 pk. vanilya-yarım portakalın kabuğunun rendesi.. 2 kaşık tereyağ. ....Toz şeker,tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıyoruz.Muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Ocağın altını kapatıp toz şekeri ve vanilyayıda ekleyip mikserle 4 -5 dakika çırpıyoruz. tereyağı ekleyip yine çırpıyoruz ve bu karışımı sıcak sıcak etimeklerin üzerine döküyoruz. portakalları yarım yarım dilimleyip üzerlerine diziyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.ÜZERİNİN PELTESİ:2.5 su bardğı taze sıkılmış portakal suyunu 3 tatlı kaşığı mısır nişastasını ,1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesini 1 su bardağı toz şekeri (şeker ölçüsü artırılabilir) karıştırıp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Biraz soğutup kremalı ve portakallı servisimize döküyoruz. Üzeriniisteğe göre süsleyebiliriz. 1 gece buzdolabında kalırsa daha kolay dilimlenir.NOT.Arzu ederseniz etimek yerine pandispanya da kullanabilirsiniz.