30 Aralık 2011 Cuma

SOĞAN KEBABI







MALZEMELER:
- 1 kg küçük boy soğan,
-500 gram kıyma,
-karabiber,
-kimyon,
-tuz,
-1 yemek kaşığı nar ekşisi
-1 çay bardağı su
-1 tatlı kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Soğanlar ortadan kesilir.Fakat ayrılmayacak şekilde.Kıyma,karabiber,kimyon ve tuzla yoğrulur.Soğanların arasına köfte şekli verilerek yerleştirilir.250 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Soğanlar biraz pembeleşince nar ekşisi su ve kırmızı biber karışımı tepsiye düklülr.Bir süre daha pişirilir.Yufka ekmeğe dürülerek servis yapılır.

27 Aralık 2011 Salı

UYUYAN BEBEK



BAŞ:
Sarı renk iple başlıyoruz.
*Sihirli halka yapıyoruz.
1. 4 sıkı iğne yapıyoruz.
2. 6 s.i. (1 tek,1 çift)
3. 8 s.i. (2 tek,1 çift)
4. 10 s.i. (3 tek,1 çift)
5. 12 s.i. (4 tek ,1çift)
6. 15 s.i. (3 tek, 1 çift)
7. 18 s.i. (4 tek ,bir çift)
8. 21s.i. (5 tek,1 çift)
9. 24 s.i. (6 tek,1 çift)
10. 27 s.i.(7 tek,1 çift)
11. 30 s.i. (8tek,1 çift)
12. 30 s.i.
13. 12 s.i. sarı renk ile,6 s.i.beyaz renk,12s.i. sarı renk
14. 11 s.i. sarı,8 s.i.beyaz,11s.i. sarı (30 s.i.)
15. 10 s.i. sarı,10 s.i. beyaz,10 s.i. sarı (30 s.i.)
16. Sarı ile 4 s.i. 1 eksilt,3 s.i. beyaza geç,1 eksilt,4s.i.1eksilt,sarıya geç,3s.i.1 eksilt,4s.i.(25)
17. Sarı renkle 3s.i. 1 eksilt 2s.i.,beyaz renkle 1 eksilt 3 s.i. 1 eksilt,4 sıkı iğne, 1eksilt,sarıya geç, 2 s.i.1 eksilt,3s.i. (20 s.i.)
18. Beyazla devam ediyoruz.2 s.i. 1 kes,5 kez tekrar et,(15 s.i.)
19.1s.i. 1 kes (10 s.i.)
20. 2 eksilt (5s.i.)
KOLLAR
1. sihirli halka 4 s.i.
2. 1tek,1 çift (6 s.i.)
3. 1 tek,1 çift 3 tekrar (9 s.i.)
4. 1s.i. 1 eksilt 3 tekrar (6 s.i.)
5- 9. 6s.i.

VÜCUT
1.Sihirli halka 5s.i.
2. 2 şer arttır (10 s.i.)
3. 1tek,1 çift (15 s.i.)
4. 2 tek,1 çift(20 s.i.)
5. 3 tek,1 çift (25 s.i.)
6. 4 tek,1 çift (30 s.i.)
7. 30 s.i.
8-14 30 s.i.
15. 8s.i. 1 eksilt 3 tekrar (27 s.i.)
16. 7 si. 1 eksilt 3 tekrar (24 s.i.)
17. 6 s.i. 1 eksilt 3 tekrar(21 s.i.)
18. 5 s.i. 1eksilt 3 tekrar (18s.i.)
19. 4.si. 1 eksilt 3 tekrar (15 s.i.)
20. 15s.i.

25 Aralık 2011 Pazar

Pırasa Yemeği

ZEYTİNYALI PIRASA
Malzemeler:
1 baş soğan
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytiyağı
2 havuç
1/2 kg pırasa
2 su bardağı kaynamış su
1/2 çay bardağı pirinç
1/2 limonun suyu
İstenirse yarım su bardağı haşlanmış nohut
Hazırlanışı:
1. Soğanları, sıvıyağı ve havuçları(yarım halka şeklinde doğranmış) bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun
.2. Pırasaları(yarım parmak kalınlığında doğranmış) ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun.
3. Suyu ekleyin. Bir miktar pişince pirinçleri ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.)4. Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin.